Chłodno i szaro na zewnątrz to nie znaczy, że szaro być musi na talerzu i w kuchni... Kolorowe leczo rozprawi się z deprechą jesienną i wprowadzi troszkę koloru...
NA OK 6 PORCJI:
ok 8 średnich obgotowanym ziemniaków
po połowie żółtej, zielonej i czerwonej papryki
1 cukinia
1 puszka pomidorów
1 koncentrat pomidorowy
1 duża cebula
4 ząbki czosnku
bulion warzywny
przyprawy do smaku
olej
Ziemniaki obgotowujemy w wodzie, cebulę i czosnek smażymy na łyżce oleju, dodajemy resztę warzyw pokrojonych w kostkę i smażymy.dodajemy ok 1 litra buliony dorzucamy pomidory i przecie, gotujemy wszystko pod przykryciem przez ok godzinę, kiedy wszystko będzie miękkie i rozgotowane dodajemy ziemniaki i jeszcze trochę gotujemy, na koniec dodajemy sporo przypraw z ostrą papryka i curry na pierwszym miejscu. Podajemy ze szczypiorkiem.
kuszące smakiem te ziemniaczane leczo:)
OdpowiedzUsuń