czwartek, 4 października 2012

Słoneczny krem z warzyw w kolorze jesieni.

Zupa kremowa, o delikatnym i słodkim smaku marchewki z posmakiem rozgrzewającego curry w kolorach naszej pięknej złotej jesieni. Polecam wszystkim smakoszom zup-kremów i zup bez kalorii...


NA OK 4 PORCJE:
1/2 małego kalafiora
1 cukinia
1 marchewka
1 cebulka
2 ząbki czosnku
 1/3 pora
1 litr bulionu
przyprawy+curry


Wszystkie składniki kroimy w niewielkie części i podsmażamy na dosłownie łyżeczce oleju, zalewamy bulionem i gotujemy ok 15 minut, żeby marchewka zmiękła następnie witamy się z Panem Blenderem i masakrujemy naszą zupę bez litości...doprawiamy do smaku. Podajemy posypaną natka pietruszki i curry... Kolor piękny, dzięki marchewce, konsystencja kremu uzyskana bez zasmażek i śmietany, cudowna zupa na poprawę humoru...

POLECAM!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz