czwartek, 15 listopada 2012

Sałatka Caprese ( w a r i a c j a )

Lubię Mozzarellę  bardzo, ma taki dziwny smak i jeszcze dziwniejszą konsystencję  bardzo ciekawie smakuje na pizzy, kupuję ją zawsze jak jestem na zakupach a potem wyrzucam, bo traci przydatność i tak w kółko...tym razem Caprese ją uratowało, a zostało jej kilka dni...


Za wiele o niej powiedzieć nie mogę, wszystko widać, a jej produkcja jest prosta jak budowa cepa, kija lub drut- kto co woli...plastry Mozzarelli przekładamy na zmianę z pomidorem, sypiemy solą, pieprze i papryką, a do tego szczypiorek... dobre śniadanie...



4 komentarze:

  1. Uwielbiam połączenie mozzarelli i pomidorów,często kupuję w Lidlu ten serek do zapiekania i sałatek jest nie zastąpiony.

    OdpowiedzUsuń
  2. do Caprese nie używa się papryki ani szczypiorki lecz świeżą bazylię, sól, pieprz i obowiązkowo - oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, wszelkie wariacje na jej temat to po prostu zwyczajna sałatka

    OdpowiedzUsuń