piątek, 16 listopada 2012

Jarzynowe Złoto! Wszystko co ważne w jednej misce...

Zupa jarzynowa to nie tylko zdrowa zupa, można z niej przygotować coś na prawdę smacznego, co nie będzie mam się tylko kojarzyła z przedszkolną breją i odkładaną na rant talerza natka pietruszki ...


 NA OK 10 PORCJI:
2 marchewki
kawałek selera
kawałek pietruszki
ok 5 ziemniaków
1/2 różyczek brokuła
1/2 puszki groszku
150 ml śmietany kremówki
1/2 paczki spaghetti
2 kostki rosołowe

Marchewkę, ziemniaki  brokuła kroimy na wielkość kęsa, dorzucamy pietruszkę, selera i kostki, zalewamy 2 litrami wody i gotujemy, aż wszystko stanie się miękkie, po tym czasie na dosłownie sekundę w zupie zanurzamy blender, ale musimy pozostawić widoczne kawałki jarzyn, więc naprawdę musimy to zrobić szybko i brutalnie hehhe..


 Pod koniec gotowania dorzucamy groszek i wlewamy śmietankę  gotujemy chwilkę. W osobnym garnku gotujemy spaghetti. Na talerz wykładamy zgrabna porcje makaronu i oblewamy zupą. Ja preferuje najbardzij słodkie zupy, ale w jarzynowej lubię dość pieprzu...


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz