czwartek, 15 listopada 2012

Mus to Mus. Czekoladowo Kawowy

Przepis widziałam w TV i natychmiast musiałam go wypróbować... nie jest skomplikowany i chyba raczej się udał. Deser może stać w lodówce do dwóch dni.

NA 7 SZKLANEK POTRZEBA:
3 jajka + 2 żółtka
1 filiżanka cukru
2 tabliczki gorzkiej czekolady
1 filiżanka mocnej kawy rozpuszczalnej
500 ml ubitej śmietany


Jajka i żółtka ubić z cukrem, czekoladę rozpuścić w wodnej kąpieli i dodać do jajecznej masy, dodać kawę i ubitą śmietanę, wszystko przelać do szklanek i chłodzić ok 2 godzin w lodówce. Na wierzchu powstanie fajna pianka z bąbelkami a na dole czekoladowo kawowy wodnisty krem... YUM!!

3 komentarze:

  1. Z przyjemnością nominowałam Twój blog do Liebster Blog Award. Zapraszam do zabawy. Szczegóły znajdziesz tutaj http://www.pin-upcake.blogspot.com/2012/11/liebster-blog-award.html
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawy przepis. Z kawą musi smakować wspaniale :)

    OdpowiedzUsuń