piątek, 14 września 2012

Ale nadziane !!! Mięsno-warzywne szaszłyki na kolację.


Kanapki nie, parówkę nie, co tu zjeść na tą kolację?  Szaszłyki są świetnym pomysłem na szybka ucztę. Przechowuję je w zamrażalce ponabijane na patyczki i przyprawione, mam chęć- wyciąga- chwilę rozmrażam, piekę i już!


NA 20 SZASZŁYKÓW ZUŻYŁAM:
plaster schabu grubości ok 3cm
pierś z kurczaka
jedna mała cukinia
mała czerwona cebula
5 dużych pieczarek
pół marchewki
po połowie czerwonej, żółtej i białej papryki
przyprawy


Podsmażamy na patelni grillowej aż wszystko się zrumieni potem pieczemy w piekarniku aż wszystko będzie miękkie. Pyszne z naturalnym gęstym jogurtem!!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz